با تخمه‌های طالبی و خربزه چه کنیم؟

وقتی در حال جداسازی زباله‌ها هستم و زباله‌های تر و پوست میو‌ها را میبرم روی سبد بچینم تا آفتاب بخورند و به خشکاله تبدیل شوند، فکر می‌کنم که شاید قبل از تبدیل شدن زباله‌ها به خشکاله استفاده دیگری هم بتوان از بعضی‌هاشان کرد. همین فکرها در سرم میچرخد که می‌بینم چند دقیقه‌ای است به تخمه‌های طالبی که جدا کرده بودم و در یک سبد گذاشته بودم تا خشک شوند خیره شده‌ام. قبلا از این تخمه ها استفاده‌هایی کرده بودم. یکبار آن‌هایی را که پر مغز بودند را به شیوه مادربزرگم بو دادم(با کمی آب نمک تفت داده بودم). یکبار دیگر هم آن‌ها را آسیاب کردم و بعد الک کردم و پودر باقیمانده را در شیر ریختم و مصرف کردم.

این‌ها خوب بودند، اما اولا خیلی از تخمه‌ها دانه‌های پری ندارند و تفت دادنشان بی‌فایده است. همچنین پودر تخمه هم مدت زمان زیادی بی‌مصرف باقی ماند. حالا داشتم به راه‌های دیگر فکر می‌کردم و کمی هم گشت و گذار در اینترنت ایده‌های جدیدی به من داد. حالا در اینجا هم کارهایی که قبلا انجام داده بودم و هم موارد جدید را ذکر می‌کنم:

برشته کردن/ بو دادن تخمه:

روش اول: یک لیوان آب نمک و آبلیمو آماده کنید. تخمه‌ها را که قبلا آن را شستیم و تمیز کرده‌ایم در یک ماهیتابه با حرارت زیاد تفت می دهیم تا به صدا در بیاید یعنی تخمه ها شروع به باز شدن کنند. بعد محلول آب و نمک و آبلیمو را اضافه می کنیم ، بعد از چند دقیق در اثر حرارت آب بخار می شود و کم کم تخمه ها شروع به خشک شدن می کنند و این کار را آنقدر ادامه می دهیم که بیشتر تخمه ها باز شوند.

روش دوم: دانه ها را با جدا کردن هر گونه گوشت میوه و شستشوی کامل آنها تمیز کنید. سپس دانه ها را روی یک ورقه پخت پهن کنید و آنها را در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای طلایی شوند، تفت دهید. می توانید آنها را با نمک، ادویه جات یا گلپر برای طعم دادن مزه دار کنید.

تخمه بو داده

اسموتی ها و آب میوه ها:

دانه های طالبی و خربزه را می توان در اسموتی ها یا آب میوه ها مخلوط کرد. دانه ها را با استفاده از مخلوط کن یا آسیاب، آسیاب کرده و با میوه ها و مایعات مورد علاقه خود مخلوط کنید. آنها می توانند طعم کمی آجیلی بدهند و فیبر و مواد مغذی بیشتری را به نوشیدنی های شما اضافه کنند.(اخیرا هر آب‌میوه و اسموتی‌ای در کافه‌ها سفارش میدهم دانه‌های آن میوه را جدا نشده در آن می‌بینم)

اسموتی

جوانه:

اما روشی که به آن فکر نکرده بودم و خیلی برایم جالب بود، جوانه تخمه. فراموش کرده بودم که قبلا مادرم از خیلی از دانه‌ها و حبوبات جوانه درست می‌کرد و آن‌ها را در سالاد استفاده می‌کرد.
دانه های طالبی و خربزه را هم می توان برای ایجاد جوانه های خوراکی استفاده کرد. دانه ها را کاملا بشویید و یک شب در آب خیس کنید. سپس، آنها را در سینی یا ظرفی که با پارچه مرطوب پوشانده شده است قرار دهید. دانه ها را دو بار در روز بشویید و آبکش کنید تا شروع به جوانه زدن کنند. هنگامی که طول جوانه‌ها به اندازه مطلوب رسید ، می توان آنها را برداشت کرد و به سالاد یا ساندویچ اضافه کرد.

جوانه

پخت و پز:

دانه های طالبی را می توان در مواد اولیه و ترکیبات مختلف آشپزی استفاده کرد. آنها را می توان به صورت پودر ریز کرد و به محصولات پخته شده مانند نان یا کلوچه به منظور افزایش مواد مغذی اضافه کرد و طعمی آجیلی به آن‌ها داد. همچنین می‌توانید دانه‌ها را در دستور العمل‌های انرژی بارها و گرانولا قرار دهید.
شاید بتوان پودر تخمه‌ها را به سوپ و … هم اضافه کرد.

نان

پستو:

به جای استفاده از آجیل کاج سنتی(البته من از گردو استفاده می‌کنم)، می توانید دانه های طالبی را در دستور العمل های پستو آزمایش کنید. دانه ها را با ریحان تازه، سیر، روغن زیتون، پنیر پارمزان (در صورت تمایل) و کمی آب لیمو مخلوط کنید تا سس پستوی بی نظیر و خوش طعمی ایجاد کنید.(سوال خودم این هست که چطور پوستش را جدا کنیم؟)

سس پستو

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت